In 2018 je droom verwezenlijken? Begin eens met een kleine droom. Je zult jezelf verrassen met het resultaat!

Met Haki mijn kapper kregen wij het zo over de goede voornemens in 2018. Zo kwam het onderwerp ‘dromen’ ter sprake.

Je droom verwezenlijken, dat lukt mij toch niet denk je waarschijnlijk. Begin 2018 nu gewoon eens met een kleine droom. Je zult jezelf verrassen met het resultaat.

Het waarmaken van je grootste dromen is iets wat veel mensen voor zich uitschuiven, vooral omdat je mooiste dromen zo onmogelijk en groot lijken. Wil je je dromen waarmaken? Blijf dan niet uitstellen: start vandaag!

Te mooi om waar te zijn:

Je grootste dromen voor de toekomst zijn overweldigend en misschien zelfs te mooi om waar te zijn. Je weet niet waar je moet beginnen, je ziet niet hoe die droom op dit moment werkelijkheid zou kunnen worden gezien de omstandigheden. Je hebt nu geen geld, geen tijd, geen energie en geen ervaring.

Het zou zo geweldig zijn om je eigen bedrijf te beginnen, een boek te schrijven, een camping in Frankrijk te openen of een jaar lang te reizen door Afrika. En omdat je droom zo fantastisch is, zo levensveranderend, zo ingrijpend en omvangrijk, heb je het gevoel dat het niet mogelijk is op dit moment. Misschien in de toekomst, maar niet nu.

Nu heb je je leven zoals het is. Nu is die droom te mooi om waar te zijn, je hebt te maken met de realiteit. En de realiteit houdt je weg van je grootste droom.

Ooit valt alles op zijn plaats’

De vraag is echter: Waar wacht je op? Wacht je tot de realiteit zich aanpast aan jouw droom? Wacht je tot alles plotseling op zijn plek valt, en jij zonder moeite je droom kunt waarmaken? Geloof je echt dat de wereld je je grootste dromen cadeau gaat geven? Denk je dat er plotseling een situatie ontstaat waarin je denkt: “Goh, ik barst van het geld, ik heb genoeg tijd, de juiste mensen om me heen, ik weet precies wat ik wil en hoe ik het moet doen, ik heb eindeloze energie… nu is het een mooi moment om een jaar lang te gaan reizen/een b&b te beginnen/een eigen bedrijf te starten!”?

Het waarmaken van je dromen is geen tovenarij. Er komt (naar alle waarschijnlijkheid) geen toekomstig moment waarop alles op zijn plaats valt. Het is veel waarschijnlijker dat er niets gebeurt, dat jij je droom voor je uit blijft schuiven, en dat de rest van je leven lijkt op hoe je leven er op dit moment uitziet. Je kunt namelijk geen andere resultaten verwachten als je steeds hetzelfde blijft doen.

Je kunt je dromen niet waarmaken door te dromen. Je maakt je dromen waar door ze uit te voeren, door in actie te komen, door te doen.

Om meer te vertrouwen te krijgen kun je ook gewoon met een kleine droom beginnen. Een kleine droom is eerder te realiseren en laat en het resultaat zal je verrassen.

Dus begin 2018 met het uitvoeren van een kleine droom. Succes.

Geef een reactie

LinkedIN Facebook