Hoe zorg je ervoor dat de leraren niet van school (willen) veranderen? Het bedrijfsleven heeft het antwoord.

Het komt steeds vaker dat leraren worden geronseld door recruiters om dan de leraar weer aan een andere school aan te bieden. Recruiters kun je niet beletten contact te zoeken met leraren. Wat je wel kunt doen is ervoor te zorgen dat de leraar niet weg wil en graag blijft. In het bedrijfsleven is dit niets nieuw. Mijn zoon heeft een ICT bedrijf Create en daar worden dezelfde praktijken gehanteerd. Een ICT-er wordt bijna iedere dag wel benaderd met de vraag of hij in is voor een gesprek.

De kunst is om een werkklimaat te creëren dat de medewerker op dat soort verzoeken niet ingaat. Maar hoe doe je dat? Uit ervaring kan ik melden dat je vaak veel meer kunt dan dat je vooraf denkt. Bij mijn zoon zijn de salarissen niet omhaag gegaan en zijn de werktijden ook niet aangepast. Wat wij wel hebben gedaan is ervoor te zorgen dat alle randzaken om je werk goed te doen tot in de puntjes zijn verzorgd. Wij hebben een bijzondere ruimte gecreëerd waar de lunch wordt genuttigd en om de paar weken is er een Mystery Friday. Met regelmaat is er een bedrijfscoach aanwezig die met de medewerkers in gesprek gaat. Op dit moment zijn wij nog enkele ideeën aan het uitwerken om ervoor te zorgen dat de medewerkers graag willen blijven. Een andere consequentie van dit beleid is dat het bedrijf een aantrekkingskracht heeft op ICT-ers die nog niet bij Create werken.

Het bedrijfsleven kan veel leren van het onderwijs en in dit geval is het net andersom.

Als je meer wilt weten over onze aanpak bij Create dan kun je bellen met Gerjan Apeldoorn 0647033042 of een email naar evenapeldoornmailen@baanbrekendinbedrijf.nl

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/227211/Recruiter-haalt-docent-weg-bij-lyceum-Driehuis-biedt-nieuwe-aan-voor-10-000-euro

Geef een reactie

LinkedIN Facebook