Reken in korte tijd af met vaste patronen

Als ik terugdenk aan alle trainingen die ik voor ondernemers heb mogen geven, valt het mij op dat ik als trainer eigenlijk alleen maar bezig ben met communicatiepatronen. Hoe communiceren teams met elkaar en hoe gebeurt dat op individueel niveau?
 
Wat ik vaak zie gebeuren is dat mensen niet vaak zeggen wat ze écht willen zeggen. De leidinggevende is meestal bepalend en de andere medewerkers durven dan soms niet voor hun mening uit te komen. Daarbij doen mensen te weinig met lichaamstaal: er wordt of niet op gereageerd, of de lichaamstaal wordt helemaal niet opgemerkt. Ook zoeken mensen de oorzaken van problemen vaak buiten zichzelf.
 
Medewerkers die al langer bij een bedrijf werken, blijven graag in hun comfortzone zitten en refereren aan vroeger (“Toen deden wij het ook zo”). Dat belemmert de creativiteit en zorgt voor weinig lef.
 
Al deze zaken hebben uiteraard ook weer invloed op elkaar en kunnen leiden tot beperkende patronen. Beperkende patronen zijn niet effectief. Hoogste tijd om deze eens te doorbreken! Daar kom ik graag bij helpen. 

Vraag informatie aan

[contact-form-7 id="3609" title="Doorbreek eens patronen"]