Bereik in korte tijd duurzame gedragsverandering

Als organisatie wilt u uw klanten elke dag op een positieve manier blijven verrassen. Daar is vaak vernieuwing en soms duurzame gedragsverandering voor nodig. Om dat te bereiken, kunt u de volgende drie punten in uw achterhoofd houden:  
 
1. Patronen doorbreken
Binnen organisaties is vaak sprake van ingesleten patronen die vooral de bestaande situatie in stand houden. Om die patronen te doorbreken, is het belangrijk om gedrag bespreekbaar te maken en te experimenteren met nieuw gedrag. Want alleen een nieuwe koers varen, is vaak niet voldoende. Zorg dat u alle medewerkers bij het veranderingstraject betrekt, ook degenen met een andere mening. Juist zij kunnen hele andere, duidelijke opvattingen hebben over hoe u als bedrijf succesvol kunt zijn.
 
2. Betrokkenheid
Om voor een nieuwe koers te kiezen, is het belangrijk om alle talenten en bijbehorend gedrag te analyseren. Zo bepaalt u wat kan helpen om tot nieuwe inzichten te komen. Vaak spoort het mensen alleen al aan om andere talenten te gebruiken en ander gedrag te vertonen als u hen betrekt bij het bestaande probleem.
 
3. Differentiatie en integratie
Patronen doorbreken vraagt om lef om te experimenteren en een nieuw evenwicht in het bedrijf te bepalen. Veroordeel elkaar niet op voorhand als u een nieuwe richting op wilt. Wees blij met elke poging, met elk klein stapje. Organisaties blijven juist succesvol door verschillende gedragsvormen en diversiteit in de manier waarop mensen zich uiten. Zo ontstaat een unieke optelsom: integratie van differentiatie. 

Vraag informatie aan

[contact-form-7 id="3613" title="Verandering van gedrag"]